Hvordan er det å bygge Lierhus?

Vi ønsker å være din samarbeidspartner helt fra tomtebefaring til din drømmebolig står ferdig. Vi sikrer kvalitet, god fremdrift og trygghet for deg som husbygger gjennom kundeforståelse, lang erfaring og godt etablerte prosesser.

I tillegg gir vi 10 års reklamasjonsfrist til de som kjøper hus direkte fra oss – 5 år mer enn loven krever!

1Forarbeid 

Tomtebefaring og første møte

For å gi deg våre beste råd for valg av husmodell og plassering av din nye bolig, besøker vi tomten din. Her sjekker vi målinger og vi ser over bestemmelsene gitt for tomten fra kommunen. I deres første møte med oss går vi gjennom byggeprosess, kostnader, valg av boligmodell og tilpasningsmuligheter. Dersom du ønsker det, kan vi også tilby en egen tegneavtale. Da kan du påvirke arkitektens tegneprosess helt fra start.

Tilbud og avtale

Når valget av bolig, tilvalg og tilpasninger er tatt, mottar du et komplett tilbud for hele boligoppføringen fra oss. Når du har akseptert tilbudet fra oss, legger vi opp en trygg og forutsigbar plan for byggeprosessen. Dette gir deg en god oversikt over tidsbruk, fremdrift og kostnader i prosjektet.

2Klargjøring for oppstart 

Byggesøknad

Vår byggesaksbehandler håndterer prosessen mot kommunen og sørger for at all dokumentasjon blir sendt inn i henhold til kommunens krav.

Prosjektering

Når byggesaken er godkjent av kommunen, starter vi med å prosjektere huset ditt. Det betyr at vi påser at alt det byggtekniske, som VVS og elektro, blir riktig.

Oppmeldingsmøte

I oppmeldingsmøtet møter du teamet hos oss som skal jobbe med din nye bolig. En rekke detaljer for huset ditt avklares her og byggeleder presenteres – så er vi klar til byggestart!

3Vi bygger huset ditt 

Byggearbeidet

Med dokumentasjonen fra forrige trinn i baklomma, starter vi nå på byggingen av din nye bolig. Dukker det opp justeringer eller avvik finner vi løsninger på dette sammen med deg som kunde. Byggelederen koordinerer hele byggeprosessen.

Befaring

For å forsikre oss at alt ved boligen din er bygget som avtalt, gjennomfører vi en befaring sammen med deg når huset står ferdig. Dette er en grundig gjennomgang av hele huset.

Endringer/tilpasninger

Selv om vi har gjort de fleste tilpasninger før dere fikk tilbud, og deretter mens vi klargjorde for oppstart, så er det ofte noen ting dere vil ønske å endre på underveis – det går normalt helt fint. Lierhus tilpasser normalt endringer dere ønsker også underveis i byggeperioden, såfremt det ikke gjelder konstruksjonsendringer eller endringer som hindrer fremdrift.

Vi er her for deg, og ønsker å oppfylle dine drømmer for din nye bolig.

4Overlevering og oppfølging 

Overlevering

Etter at vi har gjort noen siste og eventuelle justeringer etter befaringen, er huset ditt nå innflytningsklart. Du får nøklene til din nye drømmebolig.

Ettårsbefaring

Ett år etter at du mottar nøklene gjennomfører vi en gjennomgang av boligen din. Eventuelle utbedringer avtales og gjennomføres.


Evaluering

Fornøyde kunder er vårt levebrød. Derfor evaluerer vi alle gjennomførte prosjekter. På denne måten sikrer vi en kontinuerlig forbedring av våre leveranser – og sikrer viktige tilbygg på vår solide erfaring.

Vi dobler reklamasjonsfristen loven gir deg krav på om du kjøper hus direkte fra oss – det gir deg 10 års reklamasjonsfrist.
Prat med oss om husdrømmen!
Vi hører gjerne fra deg for en uforpliktende prat.
KONTAKT OSS